3.2 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul ar închide terasele și nu prea

Guvernul ar închide terasele și nu prea

Ludovic Orban și colegii din Guvern vor decide în această după-amiază dacă acceptă propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de a închide în totalitate terasele în intervalul orar 23.00 – 6.00.

„Nu se închide nimic. Deci, după ora 23.00, anumite activităţi, unde, de regulă, după ora 23.00, există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii ţări sau o aplicăm numai la nivelul zonelor, de exemplu, la mare, la Bucureşti, în judeţe unde există un nivel de răspândire mai larg. Asta analizăm. De asemenea, e o măsură care este legată de limitarea persoanelor care sunt servite la numărul de locuri aflate pe scaune, pe terase, tocmai pentru a evita aglomeraţiile pe terase.”, a spus Ludovic Orban, citat de News.ro.

Propunerea a creat deja nemulțumire mai ales în rândul proprietarilor de terase de pe Litoral dar și din alte destinații turistice luate cu asalt de români în această perioadă a concediilor. Cum restaurantele din interior sunt ținute închise de autorități, reducerea perioadei de funcționare a teraselor limitează și mai mult accesul turiștilor la localurile de alimentație publică, mutate de nevoie doar în exterior.

În ședința de Guvern se va discuta și despre introducerea la nivel național a obligativității purtării măștii de protecție în spații deschise, așa cum s-au luat deja decizii la nivel local în județele Argeș și Dâmbovița.

„Poate fi la târguri, de exemplu, sau în anumite pieţe unde nu există distanţe foarte mari. De asemenea se poate impune pe faleză. De exemplu, am primit sesizări din partea prefectului de Galaţi, pe faleză este furnicar literalmente şi este aproape imposibil să te protejezi din cauza numărului foarte mare de persoane care sunt pe faleză. Deci, există locuri în aer liber în care nu se poate evita aglomeraţia şi, aici, specialiştii au venit cu propunerea să stabilim obligativitatea portului măştii în anumite locuri, staţii de aşteptare de exemplu. Gândiţi-vă că sunt fabrici în care se iese de la program şi în care se aşteaptă transportul. De multe ori ei se bulucesc acolo, stau unul lângă altul şi le este foarte greu să păstreze distanţa. Portul măşti e un mijloc de a reduce la maximum riscul de răspândire”, a explicat Ludovic Orban.

Cele mai citite

Macron vrea să aducă trupe de menținerea păcii în Ucraina

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va discuta cu prim-ministrul polonez, Donald Tusk, posibilitatea desfășurării unei forțe de menținere a păcii în Ucraina, relatează Politico. Întâlnirea...

Austria: „Liber” pentru anchetarea liderului Partidului Libertăţii (FPO), Herbert Kickl

Parlamentul austriac a aprobat miercuri ridicarea imunităţii liderului Partidului Libertăţii (FPO), Herbert Kickl, la cererea Parchetului, care doreşte să-l ancheteze pentru o presupusă mărturie...

Horațiu Potra deținea ilegal trei pistoale. Călin Georgescu crede că totul e un „plan malefic” pentru a fi arestat

Apar noi detalii în dosarul în care mercenarul Horaţiu Potra este acuzat că plănuia proteste violente în Bucureşti. Fostul luptător din Legiunea Străină nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă