Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul ar închide terasele și nu prea

Premierul Ludovic Orban a anunțat că analizează oportunitatea închiderii tuturor teraselor între orele 23.00 – 6.00 și că, cel mai probabil, vor fi închise doar cele din zonele cu multe infectări.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2020 - 15:02

Ludovic Orban și colegii din Guvern vor decide în această după-amiază dacă acceptă propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de a închide în totalitate terasele în intervalul orar 23.00 – 6.00.

„Nu se închide nimic. Deci, după ora 23.00, anumite activităţi, unde, de regulă, după ora 23.00, există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii ţări sau o aplicăm numai la nivelul zonelor, de exemplu, la mare, la Bucureşti, în judeţe unde există un nivel de răspândire mai larg. Asta analizăm. De asemenea, e o măsură care este legată de limitarea persoanelor care sunt servite la numărul de locuri aflate pe scaune, pe terase, tocmai pentru a evita aglomeraţiile pe terase.”, a spus Ludovic Orban, citat de News.ro.

Propunerea a creat deja nemulțumire mai ales în rândul proprietarilor de terase de pe Litoral dar și din alte destinații turistice luate cu asalt de români în această perioadă a concediilor. Cum restaurantele din interior sunt ținute închise de autorități, reducerea perioadei de funcționare a teraselor limitează și mai mult accesul turiștilor la localurile de alimentație publică, mutate de nevoie doar în exterior.

În ședința de Guvern se va discuta și despre introducerea la nivel național a obligativității purtării măștii de protecție în spații deschise, așa cum s-au luat deja decizii la nivel local în județele Argeș și Dâmbovița.

„Poate fi la târguri, de exemplu, sau în anumite pieţe unde nu există distanţe foarte mari. De asemenea se poate impune pe faleză. De exemplu, am primit sesizări din partea prefectului de Galaţi, pe faleză este furnicar literalmente şi este aproape imposibil să te protejezi din cauza numărului foarte mare de persoane care sunt pe faleză. Deci, există locuri în aer liber în care nu se poate evita aglomeraţia şi, aici, specialiştii au venit cu propunerea să stabilim obligativitatea portului măştii în anumite locuri, staţii de aşteptare de exemplu. Gândiţi-vă că sunt fabrici în care se iese de la program şi în care se aşteaptă transportul. De multe ori ei se bulucesc acolo, stau unul lângă altul şi le este foarte greu să păstreze distanţa. Portul măşti e un mijloc de a reduce la maximum riscul de răspândire”, a explicat Ludovic Orban.

Comentarii