Focar de coronavirus: DSP Buzău a rămas fără angajați

20 angajați au fost confirmați cu Covid-19 iar instituția publică este condusă de directorul economic după ce directorul executiv s-a infectat cu noul coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 14:07

Situație gravă la Direcția de Sănătate Publică Buzău, instituția cu atribuțiuni în gestionarea cazuisticii județene privind infectările cu Covid-19. Compartimentul de inspecție sanitară nu mai are niciun om la Buzău după ce 6 inspectori sanitari au fost depistați pozitiv și încă unul a refuzat testarea și s-a auto-izolat la domiciliu. Singurii valizi sunt doi inspectori sanitari de la Râmnicu Sărat, a anunțat Daniela Dumitru (foto), directorul economic al instituției.

Aceasta a fost propulsată de urgență șef de criză al instituției publice în condițiile în care directorul Cristina Ungureanu și medicul epidemiologic Carmen Scântei au fost depistate cu Covid-19. Alți patru angajați au fost găsiți pozitivi în urma testării iar pentru alte 14 persoane din cadrul Direcției de Sănătate Publică luni s-a confirmat prezența în organism a noului coronavirus.

”Fiind vorba despre o transmisie comunitară extinsă este greu să stabilim acum care a fost traseul epidemilogic. Căutăm, cu personalul care îl avem, să alternăm perioadele orare astfel încât să evităm extinderea acestei infecţii în rândul personalului.”, a spus Daniela Dumitru. Directorul economic al DSP Buzău a dat asigurări că laboratorul instituţiei funcţionează la capacitate normală, personalul care îl deserveşte nefiind afectat de infecţie.

Comentarii