Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Finala ediţiei 2019 a concursului Eurovision de la Tel Aviv

Finala ediţiei 2019 a concursului Eurovision are loc la 18 mai, la Tel Aviv, în Israel, şi este transmisă în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.

Share

Rl online 0 comentarii

18.05.2019 - 10:19

În 2018, ediţia concursului a fost câştigată de cântăreaţa israeliană Netta Barzilai, cu melodia "Toy", conform site-ului eurovision.tv.

În 2019, România a fost reprezentată la Eurovision de Ester Peony cu piesa "On a Sunday", compusă de solistă (numele real Ester Alexandra Creţu) împreună cu Alexandru Şerbu, dar nu s-a calificat în finală.

Eurovision Song Contest 2019 a reunit pe scena din Tel Aviv reprezentanţii celor 35 de ţări înscrise în competiţie: Cipru, Muntenegru, Finlanda, Polonia, Slovenia, Cehia, Ungaria, Belarus, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanda, Estonia, Portugalia, Grecia, San Marino, România, Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

Desfăşurat sub sloganul "Dare to Dream", concursul Eurovision de la Tel Aviv este prezentat de Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar şi Lucy Ayoub.

Semifinalele concursului s-au desfăşurat la Tel Aviv în 14 şi 16 mai. După prima semifinală s-au calificat artiştii din Grecia, Islanda, Australia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Republica Cehă, San Marino şi Slovenia. După a doua semifinală s-au calificat artiştii din Olanda, Rusia, Macedonia de Nord, Albania, Suedia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elveţia şi Malta. Acestora li se alătură în finală reprezentanţii celor cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele "Big Five" - Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania - şi din ţara gazdă, Israel.

Invitată specială a show-ului finalei Eurovision de sâmbătă noaptea este Madonna.

România a fost reprezentată la Eurovision, începând din 1994, de mulţi artişti. La prima participare, Dan Bittman a cântat pe scena Point Theatre din Dublin piesa ''Dincolo de nori'', compoziţie semnată de Tino Furtună şi Dan Bittman. România s-a clasat pe locul 21, pierzând astfel participarea la ediţia din 1995.

Comentarii