Filtre de aer în zonele cele mai poluate din Sibiu

Primăria Sibiu a anunțat că implementează un proiect care prevede instalarea a șase filtre pentru curățarea aerului poluat în urma traficului rutier, pe bulevardul Corneliu Coposu din oraș.

Share

Romania libera 0 comentarii

20.10.2020 - 23:55

Direcția Tehnică a căutat cea mai bună soluție ce poate fi adaptată și poate funcționa în Sibiu.

„Vom instala în această săptămână șase filtre speciale care curăța aerul prin absorbția unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraș, creând astfel o perdea de protecție pentru parcul dintre str. Gimnasticii și bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenționăm să extindem această soluție și în alte zone”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Filtrele achiziționate au formă cilindrică și vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la rețeaua de electricitate. Acestea vor atrage și vor reține prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătății. Filtrele sunt ușor de întreținut și sunt confecționate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.

Pentru a măsura eficiența acestor filtre, împreună cu acestea au fost cumpărate și două stații de măsurare a calității aerului din punctul de vedere al tipului de particule pe care dispozitivele le curăță.   

Comentarii