Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Femeia din Suceava, suspectată că şi-a ucis nou-născutul a avut discernământ

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat că a început urmărirea penală împotriva femeii suspectate că şi-a ucis nou-născutul în luna august a acestui an, menţionând că expertiza medico-legală efectuată a arătată că aceasta avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2019 - 17:32

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că la data de 11 septembrie, un procuror din cadrul instituţiei a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o femeie, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, raportată la infracţiunea de omor calificat, faptă săvârşită la data de 9 august 2019.

“Anterior, persoana în cauză a avut calitatea de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (faptă comisă la data de 09 august 2019), după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeaşi persoană dobândind calitatea de suspectă pentru alte două infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (fapte comise în luna iunie 2016, respectiv februarie 2018)”, se arată în comunicat.

Procurorii au stabilit că, la data de 9 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou născut, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns. Anterior, femeia şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau, a precizat sursa citată.

“În cauză a fost efectuată o expertiză medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se mai menţionează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

 

Comentarii