16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu critică Guvernul Cioloș: Poate fi mai TOXIC decât un guvern...

Traian Băsescu critică Guvernul Cioloș: Poate fi mai TOXIC decât un guvern politic

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut, luni seara, că executivul condus de Dacian Cioloș are potențialul de a fi chiar mai toxic decât un guvern politic.

Fostul șef de stat a declarat că Dacian Cioloș a acceptat să acopoere pomenile electorale ale Guvernului Ponta, pentru a câștiga sprijinul PSD în Parlament.

”Guvernul de tehnocrați își propune să ascundă eșecul și pomenile electorale ale Guvernului Ponta prin renegocierea obiectivului pe termen mediu din punct de vedere al tratatului fiscal. Poate nu știți: pentru anul 2016 deficitul angajat al României trebuia să fie 1,1% din PIB plus, eventual, 0,25% din PIB. Guvernul Cioloș își propune să renegocieze obiectivul pe termen mediu. Acel MTO pe care nu-l înțelegea Ponta nu-l înțelege nici Cioloș. Eu cred că nu va putea fi renegociat pentru că sunt angajamente ce țin de potențialul unui stat, potențial pe care România nu îl are. Mi se pare nepotrivită afirmația făcută în program, care e un pas înapoi”, a declarat Traian Băsescu. 

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

De asemenea, fostul președinte a declarat că a fost o înțelegere politică cu PSD pentru ca Guvernul Cioloș să fie învestit. 

”Întrevedem o decizie politică în urma negocierilor cu PSD de a primi votul în Parlament. Guvernul de tehnocrați e mai mult decât dependent de politic. Tentativa de renegociere afirmată deja în program nu însemană nimic altceva decât creșterea nivelului de îndatorare și susținerea pomenilor din bani împrumutați. Sunt convins că românii se bucură de demagogia politicienilor, dar eu îi asigur că fiind imprudenți tot ei vor plăti. Dacă guvernul are această abordare îl consider mai toxic decât unul politic. Măcar cel politic își asumă deschis ce vrea să facă. Guvernul de așa-ziși tehnocrați se ascunde sub impresia de tehnocrați, dar nu face altceva decât ce au negociat cu politicienii în defavoarea țării”, a mai spus fostul președinte. 

Liderul Mișcării Populare a precizat că parlamentarii MP nu vor vota pentru instalarea Guvernului format de Dacian Cioloș, iar formațiunea sa este de acum în opoziție deoarece programul noului guvern nu răspunde deloc nici priorităților MP, nici priorităților care au rezultat din manifestările din stradă, conform Agerpres. 

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă