19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE S-a amânat decizia în cazul lui Sorin Oprescu

UPDATE S-a amânat decizia în cazul lui Sorin Oprescu

UPDATE: Sorin Oprescu va afla abia miercuri dacă va scăpa de arestul prevenitv. Magistrații de la Tribunalul Bucureşti au încheiat discuţiile în cazul cererii de înlocuire a arestului prevenitv cu control judiciar şi au decis să amâne pentru a doua zi luarea unei decizii, scrie Mediafax

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că instanţa a amânat pentru miercuri luarea unei decizii în cazul clientului său, după ce au fost depuse mai multe documente legate de investigaţiile medicale la care a fost supus recent Sorin Oprescu.

………………

Tribunalul București judecă,marţi, cererea formulată de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Oprescu este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Citeşte şi: Sorin Oprescu vrea să fie liber. A depus o nouă cerere la Tribunal

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 9 octombrie, ca Sorin Oprescu să râmână încă 30 de zile în arest. Instanţa a respins atunci contestaţia edilului şi a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti de prelungire a mandatului emis în 6 septembrie.

Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, pe 6 octombrie, şi o cerere a edilului de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis “Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.

 

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă