Raed Arafat a depus jurământul cu Coranul şi Biblia pe masă

Raed Arafat a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa şefului statului, cu mâna pe Constituţie, el având pe masă atât Biblia, ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.11.2012 - 19:46

Raed Arafat a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa şefului statului, cu mâna pe Constituţie, el având pe masă atât Biblia, cât şi Coranul, potrivit Mediafax.

Pe masa pe care Arafat a semnat jurământul fuseseră puse Constituţia, Biblia şi Coranul.

Protocolul prevede obligativitatea ca cel care depune jurământul să ţină mâna pe Constituţie în timpul citirii textului.

La începutul ceremoniei, Traian Băsescu i-a spus lui Arafat că pe masă au fost puse Biblia şi Coranul.

"Domnul ministru, aveţi acolo şi Biblia şi Coranul, este opţiunea dumneavoastră", a spus Băsescu.

Arafat a citit jurământul cu mâna pe Constituţie.

La finalul ceremoniei, Traian Băsescu a dat mâna cu miniştrii prezenţi şi a avut un scurt dialog cu ministru de Finanţe.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu.

Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Citește totul despre:

Comentarii