1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Primarul Iașului, Gheorghe Nichita, și-a luat o zi de concediu

UPDATE. Primarul Iașului, Gheorghe Nichita, și-a luat o zi de concediu

UPDATE: Gheorghe Nichita și-a luat o zi de concediu după ce a anunțat că luni revine la muncă. Fosta lui iubită, Adina Samson, șef de serviciu la primăria Iașiului, a ajuns la lucru și a declarat că nu se teme de o întâlnire cu primarul.

CITEŞTE ŞI  Gheorghe Nichita s-a întors la muncă: Va veni momentul în care voi spune tot ce trebuie spus

––-

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, se întoarce, luni, la muncă, după scandalul care a izbucnit săptămâna trecută când a fost reținut de procurorii anticorupție pentru că le-ar fi cerut poliţiştilor să monitorizeze mai multe persoane, informează Digi 24. 

Printre persoanele supravegheate de polițiști se numără și Adina Samson, fosta lui iubită și șef de serviciu în cadrul primăriei, care revine la muncă la luni. 

Citește și: INTERCEPTĂRI. Primarul Nichita scapă de arest. Va fi cercetat sub control judiciar, după ce i-a pus pe polițiștii ieșeni să-i spioneze amanta prin oraș

Edilul din Iaşi se întoarce de astăzi la biroul din cadrul primăriei. Nichita nu are voie să părăsească ţara şi trebuie să meargă periodic la poliţie.

Ieri, în urma unei întâlniri a comitetului județean executiv, adversarii politici i-au cerut demisia pe motiv că, prin acţiunile sale, a influenţat negativ imaginea primăriei și a orașului.

La 30 aprilie, procurorii anticorupţie l-au ridicat pe primarul Iaşului de la vila sa din Copou şi l-au dus direct la sediul DNA din Capitală. Acolo, după audieri care au durat şapte ore, aceştia l-au reţinut pentru suspiciunea de abuz în serviciu. Gheorghe Nichita s-ar fi folosit de angajaţii Poliţiei Locale pentru a o monitoriza şi urmări pe Adina Samson. 

Citește și: Adomniței cere demisia lui Gheorghe Nichita. El susține că primarul ieșean a creat un ”sistem mafiot”

Gheorghe Nichita este primarul Iaşului de 12 ani.

 

 

Cele mai citite

Specialiștii, impresionați de cea mai mică inimă artificială din lume

Un grup de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa" din Iași a impresionat la competiția mondială HeartHackathon 2024 din Japonia, prezentând...

Consumul de antibiotice în UE a crescut cu 1% între 2019 şi 2023

Italia ocupă locul întâi în Europa în privința deceselor cauzate de infecțiile cu bacterii rezistente la antibiotice, raportând aproximativ 12.000 de decese din cele...

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă