Mircea Cărtărescu: Dacian Cioloș este, probabil, singurul personaj politic care poate să creeze o coagulare a dreptei

Dacian Cioloș ar fi „probabil, singurul personaj politic capabil, în acest moment, să creeze o coagulare a dreptei”, a precizat scriitorul Mircea Cărtărescu într-un interviu pentru Digi24.

Share

Alex Mihăilescu 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2017 - 13:09

Dacian Cioloș ar fi „probabil, singurul personaj politic capabil, în acest moment, să creeze o coagulare a dreptei”, a precizat scriitorul Mircea Cărtărescu, într-un interviu pentru Digi24.

Mircea Cărtărescu apreciază că guvernul tehnocrat a fost eficient şi bine organizat, iar guvernarea lui Dacian Cioloş a fost asemănătoare cu cea a prim-miniştrilor din ţările occidentale. 

Cu toate astea, scriitorul spune că nu vede aceasăt posibilă nouă forță politică ridicându-se de una singură, ci colaborând cu PNL și USR.

„Eu mă gândesc la un fel de coagulare a opoziției și într-adevăr, probabil, în acest moment, singurul capabil, singurul personaj politic capabil să creeze această coagulare ar putea fi domnul Dacian Cioloș, (...) pentru că mandatul său de prim-ministru, după părerea mea, a fost unul dintre cele mai decente de la Revoluție încoace”, a spus Mircea Cărtărescu

“Și cu ocazia acestei guvernări, domnul Cioloș, după părerea mea, a crescut foarte mult în ochii oamenilor și cred că puțini oameni politici de la noi au, în acest moment, această anvergură, această virtualitate de om care ar putea coagula un electorat de dreapta și de stânga”, apreciază scriitorul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...