Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ponta ar fi copiat şi pasaje din România Liberă

Ziarul conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) scrie la rândul său despre acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, după ce revista Nature a publicat un articol pe această temă, afirmând că premierul ...

Share

Rl online 0 comentarii

19.06.2012 - 00:09

Ziarul conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) scrie la rândul său despre acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, după ce revista Nature a publicat un articol pe această temă, afirmând că premierul ar fi copiat şi pasaje dintr-un material apărut în România liberă, potrivit Realitatea.net.

Citeşte şi Nature: Victor Ponta, acuzat de plagiat. Vezi comparaţia dintre lucrarea lui Ponta şi cele din care ar fi copiat

Potrivit publicaţiei germane care a studiat teza de doctorat a lui Victor Ponta, acesta ar fi copiat pasaje întregi din diferiţi autori fără a cita sursa. Plagiatul ar viza între 130 şi 300 de pagini din lucrarea sa despre Curtea Penală Internaţională, din 2003, scrie NewsIn.

Actualul premier ar fi luat pasaje întregi dintr-o lucrare a profesorului de drept Dumitru Diaconu, apărută în 1999 la Editura "All Beck": "Curtea Penală Internaţională. Istorie şi realitate", dar şi din alte lucrări. La paginile 78-79 se regăsesc fragmente dintr-un material apărut în cotidianul România Liberă, la 23 iulie 1998.

Citeşte şi Victor Ponta, despre acuzaţiile de plagiat: Preşedintele Băsescu trei zile la rând a dat mesaje prietenilor săi şi domnului Funeriu să sune în America

Frankfurter Allgemeine Zeitung notează că supervizorul lucrării de doctorat a fost Adrian Năstase.

FAZ aminteşte de fostul ministru german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, care a demisionat anul trecut după o serie de acuzaţii asemănătoare, şi de fostul preşedinte ungar care a avut aceeaşi soartă.

Articolul este semnat de jurnalistul Karl-Peter Schwarz, care a scris, printre altele, mai multe articole favorabile lui Traian Băsescu şi fostului guvern Boc.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii