-1 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSpecialFlorenţa Mihai a fost înmormântată. Câţi oameni au condus-o pe ultimul drum

Florenţa Mihai a fost înmormântată. Câţi oameni au condus-o pe ultimul drum

Fosta jucătoare de tenis Florenţa Mihai, prima româncă finalistă la Roland Garros, a fost înmormântată, sâmbătă, la Cimitirul Reînvierea din Capitală. La ceremonie au fost prezente aproximativ 50 de persoane, scrie Mediafax. 

Florenţa Mihai, prima jucătoare de tenis din România care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în anul 1977, atât la simplu, cât şi la dublu mixt, a decedat, miercuri dimineaţă, la vârsta de 60 de ani.

Citeşte şi: FOTO. Cine a fost Florența Mihai: Îndrăgită de public, ovaționată la Roland Garros, lăsată fără aripi de comuniști

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Florenţei Mihai a fost depus joi, pentru trei ore, la Centrul Naţional de Tenis, unde au fost prezenţi printre alţii, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, preşedintele COSR, Alin Petrache, foştii jucători Florin Segărceanu şi Ruxandra Dragomir, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecşor şi jucătoarea Irina Begu.

Florenţa Mihai a obţinut medalia de bronz la Roland Garros în 1976, s-a clasat în primele 8 jucătoare la simplu la US Open-ul din 1979 şi a făcut parte din echipa de Cupa Federaţiei a României timp de 6 ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reuşind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 – Zurich, 1981 – Tokyo, 1980 – Berlin, 1978 – Melbourne.

Citeşte şi: Simona Halep, despre Florența Mihai: Ne-a făcut să credem că se poate

Multiplă campioană naţională la probele de simplu, dublu şi dublu mixt (1971-1983), Florenţa Mihai s-a impus şi în multe turnee internaţionale, printre altele câştigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) şi medalia de bronz, la simplu, în 1978.

Ca antrenor, Florenţa Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei aproape 14 ani, incluzând 3 ediţii în Grupa Mondială I şi II (1999, 1992 şi 1991), a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) şi de la Sydney (2000) şi a fost antrenoarea unor jucătoare de top, precum Irina Spîrlea – loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir – loc 15 mondial şi Irina Begu.

La Federaţia Română de Tenis, Florenţa Mihai a activat ca secretar general (1984 – 1989), antrenor federal, consilier de specialitate şi consilier al preşedintelui.

Florenţa Mihai a fost antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 şi 1977) şi Medalia Naţională: serviciul Credincios Clasa a III-a.

 

Cele mai citite

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...
Ultima oră
Pe aceeași temă