Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exclusiv RL. Soldații români vor fi primii din NATO care trebuie să intre în zone unde s-au folosit arme chimice sau nucleare

O companie românească din Batalionul 202 CBRN, destinat intervenției la dezastre, va fi integrată în Forța de Răspuns a NATO (NRF). Compania românească nominalizată pentru NATO poate asigura decontaminarea personalului și a tehnicii militare, precum și a terenului afectat de arme CBRN (chimice, biologice, radiologice sau nucleare).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2015 - 23:28
O companie românească din Batalionul 202 CBRN, destinat intervenției la dezastre, va fi integrată în Forța de Răspuns a NATO (NRF).

Compania românească nominalizată pentru NATO poate asigura decontaminarea personalului și a tehnicii militare, precum și a terenului afectat de arme CBRN (chimice, biologice, radiologice sau nucleare). Compania poate realiza și cercetarea terenului suspect, pentru a afla dacă este sau nu contaminat.

Cu alte cuvinte, militarii români sunt primii din NATO care ar trebui să intre în zone unde s-a folosit arma nucleară sau chimică.

Compania Decontaminare va fi integrată în Forța de Răspuns a NATO

Compania Decontaminare urmează a fi certificată pentru NATO mai întâi la nivel național, până la sfârșitul anului 2015. Pe baza acestei certificări, compania poate fi acceptată în Forța de Răspuns a NATO în anul 2016.

Ultima etapă pentru evaluarea și certificarea națională este programată în cadrul exercițiului NATO Trident Juncture 2015, în perioada lunilor octombrie – noiembrie. În vederea certificării, militarii Companiei Decontaminare parcurg activități specifice de-a lungul întregului an 2015.

Cea mai recentă activitate s-a desfășurat săptămâna trecută în poligonul Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN de la Câmpulung Muscel. Scopul pregătirii a fost instruirea personalului companiei CBRN pentru ducerea acţiunilor militare în conformitate cu noile regulamente şi manuale elaborate pe baza standardelor NATO.

Citește și:  „Vârful de lance” al NATO execută primul test

Forța de Răspuns a NATO (NATO Response Force – NRF), cu un efectiv de 30.000 de oameni, va fi aptă să intervină în zonele de interes ale Alianței Atlantice, chiar și în afara teritoriului național al statelor membre NATO. Deplasarea rapidă a trupelor NRF va fi asigurată prin funcționarea celor șase noi comandamente denumite Unităţi pentru Integrarea Forţelor (NFIU). Ele vor activa în cele trei state baltice, în Polonia, Bulgaria și România.

NFIU din România va începe să funcționeze în anul 2015 și va fi complet operațional în anul 2016.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...