7.1 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăSpecialDe Ziua Forțelor Terestre, militarii americani vor face reclamă Armatei Române

De Ziua Forțelor Terestre, militarii americani vor face reclamă Armatei Române

Un detașament militar al Statelor Unite va veni la București pentru a participa la acțiunile dedicate Zilei Forțelor Terestre Române.

Militarii americani care vor veni la București provin din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie, aflaţi în ţara noastră cu prilejul exerciţiului „Wind Spring” din poligonul Smârdan. Ei vor aduce la București și câteva transportoare blindate Striker.

Citește și: GALERIE FOTO. NATO se antrenează în România pentru un atac combinat terestru și aeropurtat

Soldații americani vor participa, alături de militarii români, la acțiunile organizate în Parcul Carol din București. Aici se vor prezenta exerciţii de escaladă ale vânătorilor de munte, pe un panou de antrenament instalat special. La rândul lor, specialiștii geniști vor prezenta demonstrații de supravieţuire şi intervenţie, iar ostașii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor susține exerciţii de mânuire a armamentului (drill-team).

Elevi şi studenţi militari vor prezenta oferta educaţională a instituţiilor de profil din compunerea Forţelor Terestre Române, precum şi algoritmul procesului de recrutare, selecţie şi admitere în învăţământul militar.

Ziua Forțelor Terestre, 23 aprilie (Ziua Sfântului Gheorghe), va fi marcată în București prin acțiuni care se vor derula timp de o săptămână. Ele sunt programate în Parcul Carol, la Monumentul Eroilor precum și la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

Militari din patru țări se antrenează în România

Exercițiul „Wind Spring 15” se desfășoară simultan în poligonul Smârdan (județul Galați), al Forțelor Terestre Române, precum și la aerodromul Kogălniceanu (județul Constanța), pus de România la dispoziția SUA. Militarii utilizează atât armamentul individual, cât și echipamente grele de luptă și de transport extrem de variate: tancuri, transportoare blindate, piese de artilerie, autocamioane și automobile 4 x 4 blindate și neblindate.

Potrivit Ministerului român al Apărării, în perioada 16 – 30 aprilie, în poligonul Smârdan şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu se desfășoară exercițiul multinaţional „Wind Spring 15”, cu scopul atrenării în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO şi partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

Citește și:   „Războiul” a început la Smârdan. Militari din patru țări se antrenează în România

La exercițiu participă 1.500 de militari români, 400 de militari din SUA, 170 de militari din Marea Britanie și un pluton din Armata Republicii Moldova.

„Wind Spring 15” face parte din Operațiunea „Atlantic Resolve”, care reprezintă cea mai amplă serie de exerciții militare organizate de SUA în Europa de dupa încheierea Războiului Rece. „Atlantic Resolve” se desfășoară periodic. Amploarea exercițiilor din acest an reprezintă răspunsul SUA la criza din Ucraina.

Sfântul Gheorghe este aducător de biruință și pentru români, și pentru americani

În Forțele Terestre americane (US Army), trupele denumite, conform tradiției, Cavalerie sunt unități ușor blindate, cu viteză mare de deplasare, utlizate în misiuni de cercetare, de pază sau de asalt.

Patronul spiritual al Cavaleriei americane este Saint George – la fel ca în cazul Forțele Terestre ale României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Studiu despre investitorii BVB: Creștere a portofoliilor mici, dar scădere a frecvenței tranzacțiilor

Investitorii de retail din România au adoptat o abordare mai precaută în 2024, orientându-se spre acțiuni mai stabile pe fondul volatilității pieței. Potrivit studiului Market...

Statul suplimentează personalul pentru recalcularea pensiilor cu 1.000 de noi angajări

Guvernul a decis să modifice Hotărârea de Guvern nr. 118/2012 privind statutul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), pentru a implementa servicii electronice avansate...

Premierul Slovaciei: „Ucraina nu va adera niciodată la NATO”

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a afirmat miercuri, în fața Comisiei Parlamentare a Afacerilor Europene, că Ucraina nu va fi invitată să devină membră NATO...
Ultima oră
Pe aceeași temă