2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSpecialDe ce nu face plângere judecătorul Diaconu împotriva lui Ponta

De ce nu face plângere judecătorul Diaconu împotriva lui Ponta

Victor Ponta a copiat câteva zeci de pagini din lucrarea judecătorului Dumitru Diaconu „Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate”. Cu toate acestea, Diaconu a declarat că nu va face o sesizare la Consiliul Naţional de Etică.

Refuzul său de a face plângere împotriva lui Ponta are o explicaţie: Diaconu este un apropiat al PSD, el a fost preşedintele instanţei de judecată de la Curtea de Apel Piteşti, care l-a eliberat din arestul preventiv pe baronul de Argeş, Constantin Niculescu, acuzat de corupţie.

Citeşte şi Plagiat Ponta. Patru profesori de drept desfiinţează apărarea premierului

Hotărârea de eliberare a dat-o şi ca urmare a presiunilor exercitate de Victor Ponta şi PSD, care au făcut un lanţ uman de protest la Piteşti. Informaţia a apărut pe pagina de internet a bitpress, într-un articol semnat de Ana Jianu, şi a fost preluată de jurnalistul Dan Tăpălagă pe pagina sa de facebook.

Iată cum şi-a motivat judecătorul Diaconu decizia de eliberare a baronului PSD:

,,Nicolescu a fost senator, este preşedintele CJ Arges, este cetăţean de onoare al municipiului Piteşti şi al localităţilor Slobozia si Coseşti. A sprijinit activităţi sportive, culturale, religioase şi de învăţamânt, a promovat obiceiurile tradiţionale şi valorile democratice în România. Acestea demonstrează că recurentul (Constantin Nicolescu- n.r.) este o persoană apreciată în societate, respectată, dând dovadă de o probitate morală şi deontologie profesională deosebite, astfel că nu se poate vorbi în cazul de faţă de un pericol social concret pentru ordinea publică, pe care l-ar presupune lăsarea sa în libertate”.

Citeşte şi Plagiat Ponta. Autorii articolului din „Nature” pentru RL: „Nu avem niciun dubiu asupra credibilităţii surselor noastre”

Cele mai citite

Rusia consideră că sistarea livrărilor de gaze către Austria este pe deplin justificată

Rusia consideră că întreruperea livrărilor de gaze către Austria este pe deplin justificată, a declarat joi Ministerul de Externe de la Moscova. Rusia consideră că...

Economia Ucrainei rezistă: investiții străine în creștere, privatizări și expansiune internațională

În ciuda prelungirii conflictului cu Rusia, mediul de afaceri din Ucraina continuă să demonstreze reziliență, atrăgând investiții străine și extinzându-se pe piețele internaționale. Potrivit unei...

Țara din Europa care propune șapte ore suplimentare de muncă pe an fără plată

Guvernul francez, confruntat cu presiuni bugetare semnificative, a propus o măsură controversată care ar impune cetățenilor să lucreze șapte ore suplimentare pe an fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă