15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Diaconescu: Elodia este un personaj fictiv inventat de mine

Dan Diaconescu: Elodia este un personaj fictiv inventat de mine

Realizatorul TV Dan Diaconescu a fost audiat, miercuri, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov, in dosarul violarii corespondentei prin e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, anunta Mediafax.

Diaconescu a fost citat ca martor in acest dosar, deoarece i-ar fi solicitat hacker-ului Marius Nitu, intr-o emisiune transmisa in direct, sa intre in corespondenta prin email a avocatei disparute.

Diaconescu s-a prezentat in fata procurorilor la ora 14.30, desi ora audierii a fost fixata pentru 12.00.

"Sincer nu stiu de ce am fost citat. Terminandu-se scandalul cu Tolea de acum cateva zile m-am oferit acum sa va dau un nou prilej de discutii si un nou subiect. M-am hotarat sa marturisesc. De asta am venit aici. Sa marturisesc ca Elodia nu a existat niciodata, ca este un personaj fictiv inventat de mine si sa parafrazez pe cineva «Eu am facut-o, eu o omor». Sa marturisesc «crima» si bineinteles, nici Tolea nu este strain de asta", a declarat Diaconescu ziaristilor inainte sa intre la audieri.

Initial, Diaconescu a fost citat pentru ziua de luni, insa nu s-a prezentat, invocand ca luptatorul Tolea Ciumac a vrut sa il omoare in emisiunea sa de duminica noaptea. Ulterior, pe numele sau s-a emis o noua citatie pentru miercuri, ora 12.00.

"Nu am venit luni, pentru ca a vrut Tolea sa ma omoare si am avut cateva coaste fisurate. Si nu puteam sa fiu in doua locuri, omorat de Tolea la Bucuresti si arestat de procurori la Brasov", a precizat jurnalistul.

Diaconescu a spus ca a venit de buna voie la audieri deoarece vrea sa ajute anchetatorii carora le-a oferit acest caz.

"Eu le-am oferit acest caz (n.r. – anchetatorilor), ei la schimb au nevoie de multe informatii de la mine. Multa lume banuieste ca Elodia este la mine acasa, undeva ascunsa la subsol", a adaugat Diaconescu.

In ceea ce priveste relatia sa cu hacker-ul Marius Nita, Diaconescu a declarat ca nu il cunoaste pe acesta si ca nu a vorbit niciodata cu el, decat in emisiunile in direct.

"Nu stiu cum il cheama pe acest domn, nu stiu care este numele lui real. Nu am vorbit niciodata cu el decat in direct. Emisiunea respectiva a fost transmisa in direct, a vazut-o toata tara, deci prin urmare si domnii anchetatori", a adaugat Dan Diaconescu.

In dosarul violarii corespondentei electronice a avocatei Elodiei Ghinescu este cercetat sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, deoarece exista suspiciunea ca l-ar fi platit pe hacker-ul Marius Nitu pentru a intra in mail-urile personale ale sotiei sale.

In schimb, avocatul politistului, Florentin Sorescu, este convins ca exista o legatura clara intre Diaconescu si hacker. De asemenea, el a declarat presei ca intentioneaza sa solicite anchetatorilor extinderea cercetarilor in dosarul violarii corespondetei avocatei si asupra altor persoane din cadrul televiziunii OTV, si eventual ar putea formula si o plangere penala impotriva acestora. Persoanele numite de Sorescu au fost Diaconescu, Petrica Gheorghe si inca o persoana careia i-a retinut doar prenumele, "Gabi, cea care sta in spatele acestei povesti, cea care nu se vede".

"Exista emisiunea in care Diaconescu vorbeste cu acel hacker in direct si unde ii solicita sa intre in casuta de email a Elodiei, spunandu-i ca ii asigura protectie. Nu sunt dubii asupra acestui aspect. Eu consider ca nu exista o infractiune de patrundere fara drept in sisteme informatice. Daca intr-adevar se retine existenta unei asemenea infractiuni, in cel mai rau caz e vorba despre o violare a corespondentei. Iar in al treilea rand, in mod cert, cei care iau legatura cu hackerul sunt cei de la OTV, sau invers, hacherul ia legatura cu ei", a spus Sorescu.

Politistul Cristian Cioaca a fost arestat pentru 29 de zile conform unei decizii din ianuarie 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa a stat doar cateva zile in arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Brasov, intrucat a fost eliberat sub control judiciar, perioada in care a fost suspendat din functia pe care o detinea in Politie. Alaturi de Cioaca, in acest dosar, sunt cercetati si Marius Sebastian Breazu, ofiter de politie judiciara la IPJ Brasov si hackerul Marius Adrian Nitu. Dosarul a fost deschis in noiembrie 2007 ca urmare a plangerilor formulate de familia avocatei disparute din Brasov si a Baroului de Avocati din Brasov.

Conform Parchetului, Cristian Cioaca i-a determinat pe Breazu si Nitu sa acceseze fara drept sisteme informatice prin inlaturarea parolelor de acces, in scopul obtinerii continutului mesajelor de posta electronica destinate avocatei Ghinescu Elodia-Marilena. De asemenea, i-a determinat pe acestia sa restrictioneze fara drept accesul la adresele de e-mail respective si sa transfere neautorizat date dintr-un sistem informatic.

Cele mai citite

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă