10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Cumnatul premierului Victor Ponta, ARESTAT pentru fraudarea fondurilor europene

UPDATE: Cumnatul premierului Victor Ponta, ARESTAT pentru fraudarea fondurilor europene

UPDATE 24.00:

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.

În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar.

Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

——

Iulian Cristian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost REȚINUT, marţi noaptea, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploieşti, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de extindere a canalizării la Comarnic, executate de firma sa, Grossman Engineering Group, în asociere cu Euro Construct Trading 98.

În dosarul lui Herțanu, au mai fost reținuți Mihail Coman și Vladimir Ciorbă. Cei  trei sunt acuzați și de săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat cu scopul fraudării fondurilor europene. Lui Herțanu i se impută fraude în valoare de circa 7,8 milioane de lei și evaziune fiscală de circa 2,5 milioane de lei.

Citește și: Famiglia Ponta se clatină. Prietenul Ghiţă a dat o mână de ajutor

Herțanu ar fi fost sprijinit de deputații PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și de președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Cei trei au fost puși sub control judiciar. In cadrul măsurii preventive de control judiciar, cei trei trebuie să se prezinte la Poliția de care aparțin cu domiciliul pentru a stabili un program de "vizite". De asemenea, nu au voie să ia legătura între ei sau cu alte persoane inculpate/ suspecte în dosar și nici cu martori sau denunțători. În plus, nu pot părăsi țara. Controlul judiciar este instituit pentru 60 de zile. În această perioadă, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, nu își poate exercita mandatul.

Herțanu, Coman și Ciorbă vor fi prezentați miercuri unui judecător de drepturi și libertăți de la Înalta Curte pentru eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

Citește și: FOTO. Primarul din Comarnic: Din cauza cumnatului lui Ponta și a firmei Euroconstruct, Comarnicul arată ca după BOMBARDAMENT

În ianuarie 2012, în urma unei licitații suspecte, Herțanu ar fi obținut contractul în valoare totală de circa 10 milioane de euro pentru de extinderea canalizării orașului Comarnic. Licitația a fost organizată de societatea Hidro Prahova a Consiliului Județean Prahova.

Contractul avea termen de finalizare în luna februarie 2014, dar lucrările nu sunt finalizate nici acum. Cu toate acestea, Herțanu a obținut deconturi de circa 6,5 milioane de euro, după cum ne-a declarat directorul general al Hidro Prahova, Dumitru Pantea.

Președintele Consiliului de Administrație al Hidro Prahova, Sanda Toader, expertă a Ministerului de Finanțe, va fi audiată la DNA în legătură cu decontarea unor lucrări neexecutate potrivit standardelor de către firma cumnatului premierului Ponta. 

Citește și: VIDEO. Bani europeni, sub preșul familiei Ponta. Sebastian Ghiță, lipit de afacere. Mihai Coman, reţinut pentru că a asigurat "fluxul" a circa 6,5 milioane euro către cumnatul premierului

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă