14.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialAutoritฤƒลฃile britanice cautฤƒ doi romรขni care au ameninลฃat cฤƒ vor decapita douฤƒ...

Autoritฤƒลฃile britanice cautฤƒ doi romรขni care au ameninลฃat cฤƒ vor decapita douฤƒ eleve

Autoritฤƒลฃile britanice au dat în urmฤƒrire, prin Interpol, doi suspecลฃi, prezentaลฃi ca fiind cetฤƒลฃeni români, acuzaลฃi cฤƒ au ameninลฃat cu decapitarea douฤƒ eleve ale unei ลŸcoli militare din nord-estul Angliei, afirmฤƒ surse citate de site-ul de ลŸtiri ChronicleLive, conform Mediafax.

Incidentul atribuit românilor a avut loc, în urmฤƒ cu douฤƒ sฤƒptฤƒmâni, în faลฃa unui centru pentru pregฤƒtirea militarilor din Tyneside (nord-estul Angliei).

Doi bฤƒrbaลฃi – care pânฤƒ acum fuseserฤƒ consideraลฃi arabi sau asiatici – au ameninลฃat douฤƒ eleve în vârstฤƒ de 18 ani ale ลŸcolii militare, folosind expresii obscene ลŸi comentând cฤƒ ar putea sฤƒ le decapiteze.

"Cei doi bฤƒrbaลฃi, care au aproximativ 40 de ani, nu au avut nicio tentativฤƒ de agresiune fizicฤƒ sau de a coborî din maลŸina în care erau, proferând ameninลฃฤƒrile ลŸi îndepฤƒrtându-se rapid", a comunicat Poliลฃia din regiunea britanicฤƒ Northumbria.

Autoritฤƒลฃile britanice au anunลฃat, marลฃi, cฤƒ cei doi suspecลฃi au fost identificaลฃi, fiind doi cetฤƒลฃeni români care probabil au pฤƒrฤƒsit Marea Britanie, fiind cฤƒutaลฃi prin intermediul Interpol.

Ultima datฤƒ, suspecลฃii au fost vฤƒzuลฃi cu o maลŸinฤƒ marca Opel Zafira având numฤƒrul de înmatriculare britanic – 74-GT-LF .

"I-am identificat pe cei doi indivizi care se deplasau cu un vehicul marca Vauxhaul (Opel) Zafira; ลŸtim cฤƒ sunt români, nu asiatici, aลŸa cum se crezuse iniลฃial. Cei doi suspecลฃi au pฤƒrฤƒsit Marea Britanie ลŸi am luat legฤƒtura cu Interpol pentru a-i localiza ลŸi a discuta cu ei", a declarat un oficial al Poliลฃiei Gateshead (Tyneside),  Richie Jackson.

"Pe parcursul anchetei, ne-am dat seama cฤƒ a fost un incident izolat, în care cei doi au fฤƒcut comentarii inadecvate la adresa celor douฤƒ fete", a precizat Jackson.

Marea Britanie ลŸi alte state occidentale au luat mฤƒsuri stricte de securitate în ultimele luni pe fondul ameninลฃฤƒrilor proferate de organizaลฃia teroristฤƒ Stat Islamic în Irak ลŸi Siria. Un militar britanic, Lee Rigby, a fost decapitat în mai 2013 de doi islamiลŸti, în centrul Londrei. În Australia, poliลฃia a arestat marลฃi doi bฤƒrbaลฃi suspectaลฃi cฤƒ plฤƒnuiau sฤƒ comitฤƒ un o decapitare în public, în Sydney.

Organizaลฃia teroristฤƒ Stat Islamic în Irak ลŸi Siria a executat numeroลŸi ostatici prin decapitare, inclusiv cetฤƒลฃeni americani, britanici, japonezi ลŸi francezi.

Cele mai citite

AEP a refuzat decontฤƒri de peste 2 milioane de euro pentru AUR. O mare parte din bani ar fi urmat sฤƒ ajung la firme...

Autoritatea Electoralฤƒ Permanentฤƒ (AEP) a refuzat sฤƒ deconteze o sumฤƒ de peste 2 milioane de euro solicitatฤƒ de AUR, invocรขnd รฎncฤƒlcฤƒri ale legislaศ›iei privind...

Sebastian Burduja: Romgaz a depฤƒศ™it performanศ›ele unor companii mondiale de top

Ministrul Energiei anunศ›ฤƒ prima emisiune de obligaลฃiuni corporate pe gaz din Romรขnia Ministrul Energiei a declarat cฤƒ aceastฤƒ primฤƒ emisiune de obligaลฃiuni corporate pe gaz...

TVA redus la 9% pentru hrana albinelor. Legea a fost promulgatฤƒ

Preศ™edintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care reduce cota TVA la 9% pentru hrana albinelor, รฎncepรขnd cu 1 ianuarie 2025. Aceastฤƒ modificare a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ