21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEroii generaţiilor noastre sunt militarii din Afganistan, anunță președintele Iohannis

Eroii generaţiilor noastre sunt militarii din Afganistan, anunță președintele Iohannis

“Eroii generaţiilor noastre” sunt militarii care au luptat în Afganistan, a anunțat, miercuri, 21 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut această precizare în mesajul prezentat la ceremonia militară desfășurată în București, la Arcul de Triumf, cu prilejul încheierii misiunii de 19 ani a Armatei Române în Afganistan.

“Dragi militari, bine aţi revenit acasă! Aţi scris istorie, sunteţi eroii generaţiilor noastre şi suntem mândri de voi! Ne-aţi arătat că dragostea de ţară, spiritul de sacrificiu, curajul, abnegaţia şi patriotismul rămân repere fundamentale ale naţiunii noastre”, a spus președintele Iohannis.

Rechemarea trupelor NATO din Afganistan s-a decis în urma acordului semnat între SUA și talibani, la inițiativa fostului președinte al SUA, Donald Trump. Dintre țările membre NATO, doar Turcia și-a exprimat intenția să mențină trupe în Afganistan, chiar dacă alte state membre ale Alianței se retrag.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă