Dosarul retrocedărilor plajelor: Unul dintre condamnaţi nu a fost încă găsit

Dragoş Săvulescu, condamnat joi de instanţa supremă la 5 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor plajelor din Constanţa, nu a fost găsit până la această oră de poliţişti, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Share

Rl online 0 comentarii

08.02.2019 - 16:07

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că omul de afaceri Dragoş Săvulescu, condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor plajelor din Constanţa, nu a fost găsit până la această oră de poliţişti.

Potrivit unor informaţii, afaceristul s-ar afla în Monte Carlo.

Poliţia Capitalei a trimis documentele necesare către Parchetul Curţii de Apel Bucureşti în vederea emiterii mandatului european de arestare, potrivit sursei citate.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat joi seară pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acţionar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat şi el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoş Săvulescu, şi el fost acţionar la Dinamo, la cinci ani şi şase luni de închisoare.

Reprezentanţii Poliţiei Constanţa au transmis, vineri, că se fac activităţi pentru sesizarea instanţei în vederea emiterii unui mandat european de arestare şi a unui mandat de urmărire internaţională a fostului primar Radu Mazăre, după condamnarea sa definitivă la 9 ani de închisoare, având în vedere că, potrivit ultimelor informaţii, acesta este în Madagascar.

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este încarcerat deja la penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru abuz în serviciu.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, s-a predat vineri dimineaţă la Poliţia Ilfov şi a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Comentarii