15.4 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăȘtirile zileiDosarul retrocedărilor plajelor: Unul dintre condamnaţi nu a fost încă găsit

Dosarul retrocedărilor plajelor: Unul dintre condamnaţi nu a fost încă găsit

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că omul de afaceri Dragoş Săvulescu, condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor plajelor din Constanţa, nu a fost găsit până la această oră de poliţişti.

Potrivit unor informaţii, afaceristul s-ar afla în Monte Carlo.

Poliţia Capitalei a trimis documentele necesare către Parchetul Curţii de Apel Bucureşti în vederea emiterii mandatului european de arestare, potrivit sursei citate.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat joi seară pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acţionar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat şi el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoş Săvulescu, şi el fost acţionar la Dinamo, la cinci ani şi şase luni de închisoare.

Reprezentanţii Poliţiei Constanţa au transmis, vineri, că se fac activităţi pentru sesizarea instanţei în vederea emiterii unui mandat european de arestare şi a unui mandat de urmărire internaţională a fostului primar Radu Mazăre, după condamnarea sa definitivă la 9 ani de închisoare, având în vedere că, potrivit ultimelor informaţii, acesta este în Madagascar.

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este încarcerat deja la penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru abuz în serviciu.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, s-a predat vineri dimineaţă la Poliţia Ilfov şi a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Cele mai citite

Activitatea DNA nu a fost lipsită de eșecuri punctuale, recunoaște președintele Iohannis

Activitatea DNA nu a fost ferită de "eșecuri punctuale", care trebuie recunoscute și evaluate, a declarat președintele Klaus Iohannis la conferința dedicată aniversării DNA. Șeful...

Dominic Fritz, radiografiat, tuns și frezat de Lia Lucia Epure

Într-un editorial din “Ziua de vest,” o analiză chirurgicală, jurnalistul local Lia Lucia Epure îi face portretul de "salvaționist" al lui Dominic Fritz, de...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 216: Zelenski spune că Putin este conștient de înfrângere și încearcă să amâne momentul

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că Rusia a simţit că va pierde şi pur şi simplu încearcă să întârzie acest moment. ”Trebuie să facem totul...
Ultima oră
Pe aceeași temă