12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDNA a trimis în judecată reprezentanții unui club de fotbal din Arad...

DNA a trimis în judecată reprezentanții unui club de fotbal din Arad pentru mită

Miza era accederea în Liga 1.

Procurorii DNA au trimis în judecată, în stare de libertate, două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, acuzați de mai multe infracțiuni de dare de mită, precum și un complice al lor.

În rechizitoriu, procurorii susțin că în cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai clubului de fotbal din Arad, prin intermediul complicelui, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală din Sfântu Gheorghe.

În acea perioadă, cei doi reprezentanți ai clubului, prin intermediul unui intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o echipă din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.

„Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1. În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori”, spun procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

TikTok Lite ar putea fi suspendat în Europa, spun autoritățile de reglementare din UE

O caracteristică cheie a noii aplicații TikTok, TikTok Lite, ar putea fi suspendată în Uniunea Europeană dacă oficialii companiei nu aduc argumente cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă