Dascălii din Constanța își pot recupera banii pe testele Covid-19 de la Primărie

Primăria Constanța a alocat fondurile necesare decontării testării cadrelor didactice de la unitățile școlare, în contextul pregătirilor pentru începerea noului an școlar.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2020 - 10:27

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a anunțat că au fost alocate fonduri de 5 milioane lei pentru asigurarea costurilor privind pregătirea anului școlar 2020 – 2021 ce va începe luni, 14 septembrie.

„Prioritară este testarea dascălilor. În învăţământul public avem aproape 3.000 de dascăli. Testarea tuturor cadrelor didactice care vor dori. Nu este obligatoriu. Indiferent dacă se testează în sistemul public ori privat. Tot ceea ce trebuie să facă directorii unităţilor şcolare este să ne solicite acest lucru. În secunda doi, vor primi banii.”, a anunțat primarul Constanței.

Primăria Constanța va asigura și numărul de măști necesare cadrelor didactice în unitățile de învățământ ce-și vor redeschide porțile pentru predarea în sistemul clasic de învățământ ori dual, parțial online – parțial la clase. În acest moment, municipiul Constanța și localitățile din județ se încadrează doar la scenariile Verde și Galben în ceea ce privește incidența cazurilor de coronavirus, cu maxim 3 îmbolnăviri la mia de locuitori pe fiecare localitate în parte.

Comentarii