21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCazul Dâmboviţa: Olandezul suspect, pus sub acuzare. Parchetul General a preluat cazul

Cazul Dâmboviţa: Olandezul suspect, pus sub acuzare. Parchetul General a preluat cazul

UPDATE 16:44 Parchetul General a preluat cazul

Parchetul General a preluat ancheta privind răpirea și uciderea Andreei Feraru, fetița de 11 ani din Dâmbovița, care a fost găsită moarte, ieri, la trei zile după dispariție. Ancheta a fost preluată în urmă cu puțin timp de Parchetul General, după ce cetățeanul olandez a fost pus oficial sub acuzare pentru omor și sechestrare.

“Este o persoană pusă sub acuzare, nu vă spun că este un cetăţean străin, pentru cele trei infracţiuni: infracţiunea de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală (…). Vă pot spune că moartea a fost violentă, s-a datorat strangulării cu laţ din material textil şi eventualele agresiuni sexuale pot fi confirmate după analize de laborator”, a declarat, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Matei Georgeta Camelia.

Conform unor surse judiciare, cetăţeanul este olandez şi a plecat din ţară.

IPJ Dâmboviţa a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că are un suspect principal, un cetăţean străin, în acest caz.

Anchetatorii au spus că au urmărit mai multe piste de la momentul dispariţiei fetei. Au spus că au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o rază stabilită de interes pentru anchetă şi au verificat persoanele şi maşinile apărute pe aceste camere. La căutări au fost folosite drone şi un elicopter.

Duminică fata a fost găsită pe un câmp la ieşirea din Produleşti. Anchetatorii au spus că la o primă examinare s-au observat urme de violenţă pe trupul fetei, iar corpul era acoperit cu o folie de plastic. Principalul suspect în acest caz a folosit o maşină închiriată. Autovehiculul a fost găsit la firma de închiriere şi a fost cercetat de Poliţie.

Ambasada Olandei a avut primele reacții la acest caz

Ambasada Olandei reacţionează în cazul fetiţei răpite şi ucise la Gura Şuţii, suspectul fiind un cetăţean olandez, şi âşi exprimă regretul, anunţând că autorităţile din ambele ţări sunt în contact direct pe acest subiect.

”Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, anunţă Ambasada Olandei.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă