Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: radiochisinau.md

Cozi la secţiile de votare din Republica Moldova

Alegătorii moldoveni care au cetăţenie română şi locuiesc în Republica Moldova continuă să stea la cozi duminică pentru a-şi exercita dreptul de vot în alegerile pentru Parlamentul European, informează media de peste Prut.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2019 - 19:41

Peste 30.000 de moldoveni cu cetăţenie română se prezentaseră la vot în Republica Moldova până la ora 19:00. Cei mai mulţi alegători s-au prezentat la secţiile de votare din Chişinău, Ialoveni şi Orhei. Cei mai puţini alegători s-au prezentat la secţia de vot din satul Carabetovca, raionul Basarabeasca.

Secţiile de votare pentru alegerile în Parlamentul European şi referendumul din România, deschise de către Bucureşti cu această ocazie, au continuat să fie supraaglomerate şi în cursul după-amiezii. La Chişinău, sute de oameni stăteau la rând după ora 16:00 la mai multe secţii de votare, informează postul de radio Europa Liberă.

Patru alegători din Chişinău au venit la una dintre secţiile de votare de la liceul "Gheorghe Asachi" din Capitală cu un tricolor românesc pentru a-i îndemna pe toţi alegătorii cu cetăţenie română să vină la vot.

Partidul Unităţii Naţionale din Republica Moldova (unionist) a mers sa voteze în grup.

Cofondatorul Blocului ACUM, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), a votat la Chişinău, îndemnându-i pe moldoveni să voteze pentru un viitor mai bun.

În schimb, celălalt cofondator al blocului ACUM, Maia Sandu, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), se afla în mulţimea care aştepta să-şi exercite dreptul de vot la una dintre secţiile de votare deschise la Viena, conform portalului Deschide.md. Preşedinta PAS scrie într-o postare pe Facebook că "rândul e mare", dar "oamenii aşteaptă răbdători'.

Iurie Leancă, fost premier şi ministru de externe, care se află pe lista partidului Pro-România, creat de fostul premier român Victor Ponta, candidat la acest scrutin, a votat împreună cu familia sa la Cimişlia, în oraşul natal, deoarece "acolo îi sunt părinţii şi oamenii dragi sufletului", spune el.

Comentarii