17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCoronavirus la abatorul din Germania: Se caută cu disperare personal medical în...

Coronavirus la abatorul din Germania: Se caută cu disperare personal medical în rândul românilor

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat în cursul serii de duminică numărul oficial al bolnavilor de COVID-19 din compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, transmis pe linie diplomatică de autoritățile din Germania. Până ieri fuseseră testați 5.899 angajați dintre care la 1.331 rezultatul a fost pozitiv.

„Departamentul de Sănătate Publică urmează să comunice date oficiale actualizate de îndată ce vor fi testate toate persoanele care îşi desfăşurau activitatea în cadrul companiei.”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Oficialii români fac demersuri pentru a primi cifrele oficiale cu privire la cetăţenii români infectaţi, cât şi datele de identificare ale celor 17 cetăţeni români care au părăsit carantina în cursul zilei de duminică.

Tuturor persoanelor care se află în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă. Totodată, autorităţile vor efectua verificări pentru identificarea unor eventuale abateri de la normele de igienă în cadrul abatorului şi, dacă este cazul, vor fi impuse sancţiuni, mai spun cei din MAE.
La nivel local s-a luat decizia izolării localității iar importante forțe de ordine vor fi mobilizate în zonă pentru a se asigura că persoanele testate pozitiv, precum şi cele care se află în aşteptarea rezultatului testelor, nu părăsesc locuinţele şi zona de carantină. Potrivit MAE, până în acest moment niciun român angajat la societatea de prelucrarea a cărnii nu a solicitat sprijin consular. Anterior, instituția anunțase că jumătate dintre cei 1.300 de angajați infectați sunt români.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă