20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSute de români infectați într-un abator din Germania

Sute de români infectați într-un abator din Germania

Jumătate dintre muncitorii bolnavi sunt români, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, iar 17 dintre ei au fugit din carantină.

Focarul de COVID-19 a fost confirmat zilele trecute la fabrica de carme a grupului Toennies din orașul Rheda Wiedenbrueck din landul Renania de Nord-Westfalia, dar nimeni nu se aștepta ca numărul îmbolnăvirilor să fie atât de mare.

Răspândirea agresivă a bolii ar avea legătură cu trecerea sub tăcere a primelor cazuri de infectare. Muncitorii au primit interzis să vorbească despre îmbolnăviri pentru ca activitatea să nu se oprească cel puțin până la epuizarea stocurilor de carne, transmite dw.com.

Autorităților locale au anunțat închiderea tuturor școlilor și grădinițelor din regiune până la vacanța de vară pentru a pune frână răspândirii necontrolate a noului-coronavirus în condițiile în care mulți dintre angajații abatorului au copii fie la școală, fie la grădiniță. Se ia în calcul instituirea carantinei în întreaga zonă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a cerut, prin reprezentanții Consulatului General al României la Bonn, să primească informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate. Până la acest moment se știe doar că 1.300 lucrători au fost depistați pozitiv la COVID-19 iar alte peste 7.000 persoane au fost plasate în carantină, cu asigurarea de hrană și alte bunuri de strictă necesitate.

Oficial, numărul total al românilor infectați care locuiesc în Germania este de 817, dată neactualizată însă din 17 iunie, atunci când numărul de noi îmbolnăviri a crescut cu 136 față de raportarea anterioară.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă