Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constanța: Sute de elevi vor învăța după scenariile roșu și galben

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a decis luni modificarea scenariilor de funcţionare a unor unităţi de învăţământ în şapte localităţi.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2020 - 22:16

Astfel, 39 de unităţi regresează în scenariul doi, iar şapte clase, şase grupe de grădiniţă şi două şcoli vor face cursuri exclusiv online, informează Prefectura Constanţa.

Potrivit sursei citate, ca urmare a ratei incidenţei cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1-3/1.000 de locuitori, s-a votat trecerea a 31 de unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa din scenariul 1 în scenariul 2 de funcţionare (conform Ordinului comun 5487/1494/2020 al MS şi MEC), până la modificarea ratei incidenţei.

Aceeaşi măsură a fost luată pentru patru unităţi de învăţământ din Cernavodă, trei din Mangalia şi una din comuna Cumpăna.

Alte patru unităţi de învăţământ din judeţ vor trece din scenariul 1 în scenariul 3 de funcţionare. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Şcoala Gimnazială nr. 2 Nuntaşi (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Şcoala Gimnazială nr. 3 Mangalia (o clasă a V-a, ca urmare a confirmării unui elev) şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare, ca urmare a confirmării unui cadru didactic), măsură valabilă până pe 15 octombrie.

Tot luni, CJSU Constanţa a votat trecerea din scenariul 2 în scenariul 3 în cazul Liceului Teoretic Callatis din Mangalia (pentru două clase a III-a şi o clasă a V-a, după ce un cadru didactic şi doi elevi au fost confirmaţi pozitiv).

Acelaşi scenariu s-a aplicat şi pentru Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Mangalia (pentru grupa mică, ca urmare a confirmării unui preşcolar), Liceul Tehnologic 'Miron Costin' Constanţa (o clasă a IX-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădiniţa cu Program Prelungit 'Lumea Florilor' Năvodari (pentru grupa mare 'Ghiocei', ca urmare a confirmării unui cadru didactic), Liceul Tehnologic 'Lazăr Edeleanu' Năvodari (o clasă a XII-a, ca urmare a confirmării unui elev), Liceul Internaţional de Informatică (o clasă a XI-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10 Constanţa (pentru grupa mare I şi grupa mare II, ca urmare a confirmării unui îngrijitor) şi Grădiniţa cu Program Prelungit 'Florilor' Cumpăna (pentru grupa mică 'Crini', ca urmare a confirmării unui cadru didactic).

Comentarii