Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comercianți amendați pentru că au redus prețurile prea devreme

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat zilnic verificări pentru identificarea abaterilor de la legislația în domeniul soldărilor.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2019 - 10:02

Organele de control s-au deplasat în teren, verificând 54 societăți comerciale și au sancționat contravențional 26 operatori economici care nu și-au îndeplinit obligațiile legale privind modul de comercializare a unor produse expuse la vânzare înainte de demararea perioadei vânzărilor de soldare.
Cuantumul total al amenzilor a fost de 104.000 lei.
Au fost identificați comercianți cu amănuntul care au încălcat normele legale și au expus la vânzare produse propuse pentru soldare înainte de 15 ianuarie, data de debut a acestui tip de vânzare, dar și operatori economici care s-au conformat dispozițiilor legale.

Poliția Locală Constanța reamintește agenților economici obligațiile legale care le revin cu privire la comercializare de produse cu amănuntul, de a depune documentele legale justificative care atestă stocul de produse propus pentru soldare și de a notifica autoritatea publică locală pe raza căruia își desfășoară activitatea economică cu cel puțin 15 zile înainte de a începe vânzările accelerate de produse.

Vânzările de soldare pot fi facute doar în două perioade fixe ale anului.
Prima este pentru vânzările accelerate de produse din colecțiile toamnă iarnă, iar a doua este pentru vânzările accelerate de produse din colecțiile de vară.Pentru produsele de toamnă- iarnă soldările se pot face în orice perioadă din intervalul 15 ianuarie-15 aprilie.

Comercianții care fac soldări în alte perioade decât cele prevăzute de lege riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 lei.Dacă într-un interval de 12 luni comercianții repetă fapta, riscă să li se suspende activitatea comercială de către autoritatea publică locală, pentru 30 de zile.

Comentarii

loading...