Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş, Arad, Iaşi şi Botoşani

Hidrologii au emis, joi, avertizări cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţele Timiş, Arad, Iaşi şi Botoşani. Avertizările sunt valabile până vineri, la ora 9.00.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2019 - 23:46

Astfel, hidrologii au emis rod roşu de inundaţii pentru râurile din bazinele hidrografice:  Bega – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău, Bega – sector aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (sector îndiguit),judeţele Timiş şi Arad.

”Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate  mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miniş şi Chizdia, precum şi în zonele de confluenţă ale afluenţilor de pe sectorul vizat cu râul Bega”, au transmis hidrologii.

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin – bazin aval S.H. Nicolae Bălcescu, Jijioara (afluent al Jijiei),  judeţele: Botoşani şi Iaşi.

”Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice:  Miletin – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval Ac. Câmpeni”, au mai transmis specialiştii.

Potrivit acestora, avertizările sunt valabile până vineri, la ora 9.00.

Comentarii

loading...