Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 5 judeţe

Hidrologii au emis, marţi, noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii, valabile până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Bihor, Arad, Harghita, Braşov, Sibiu şi Mureş.

Share

Rl online 0 comentarii

04.06.2019 - 17:15

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 00:00 va fi în vigoare Codul portocaliu de creşteri rapide ale debitelor şi nivelurilor, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Beliu şi Teuz - bazin superior şi mijlociu (judeţele Bihor şi Arad).

Specialiştii INHGA precizează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare şi pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Beliu (afluent al Crişului Negru).

De asemenea, tot până la ora 00:00, pe durata avertizării Cod galben de inundaţii, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile: Târnava Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior şi Târnava Mică - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Braşov, Sibiu şi Mureş).

Comentarii