Cîțu: Până la sfârșitul lui septembrie, România va avea 25,7 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că, potrivit calendarului de livrare, România ar trebui să primească, până la sfârşitul lunii septembrie, 25,7 milioane doze de vaccin anti-COVID, faţă de o estimare iniţială de 20,5 milioane.

Share

Romania libera 0 comentarii

25.03.2021 - 22:05

„Ne aşteptam la finalul lui martie să avem 2,4 milioane de doze şi avem 2,6 în acest moment. În aprilie vom primi 4,5 milioane doze, în mai 4,970, aproape 5 milioane de doze, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4, în august 8,1 şi în septembrie 8,4. În total, până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane doze de vaccin în România, faţă de câte estimam iniţial, 20 şi ceva, (...) deci avem mai mult cu 5 milioane de doze", a declarat Cîţu, la Palatul Victoria.

El a precizat că joi numărul de persoane înscrise în platforma de programare pe lista de aşteptare pentru vaccinare este de doar 771.663.

„Spun doar pentru că, aşa cum arată lucrurile, vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi în prima săptămâna din aprilie, această listă de aşteptare va fi epuizată foarte rapid. De aceea, spun că este foarte important să menţinem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze suplimentare şi să nu facem, deci trebuie toată lumea să înţeleagă că, dacă vrem să ieşim mai repede din această perioadă, trebuie să ne vaccinăm. V-am spus câte doze vin. Dacă ne uităm la lista de aşteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze", a adăugat premierul.

Comentarii