Cîmpeanu anunță că în scenariul roșu se va aplica sistemul hibrid pentru anii terminali

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că a fost trimisă inspectoratelor şcolare o instrucţie conform căreia, în scenariul roşu, doar jumătate dintre elevii dintr-o clasă din an terminal pot participa fizic la cursuri.

Share

Romania libera 0 comentarii

07.03.2021 - 21:03

Astfel, în cazul clasei a VIII-a, doar 15 elevi pot participa la cursuri, în timp ce în cazul claselor a XII-a şi a XIII-a, 17 elevi pot participa.

Ministrul a spus că Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu, către toate Inspectoratele Şcolare şi către toate şcolile din România o instrucţiune cu precizări care doresc să clarifice acest mod de funcţionare nedorit. El a adăugat că a acceptat punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, care a impus această înjumătăţire a efectivelor de elevi, din considerente sanitare.

 „Am acceptat punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, care a impus această înjumătăţire a efectivelor de elevi, din considerente sanitare. Să nu mă întrebaţi care este diferenţa în aceeaşi şcoală unde nu sunt restricţii numerice cu privire la efectivele claselor a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, (...) faţă de clasa a VIII-a (...) pentru că nu am cum să răspund la această întrebare”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Câmpeanu a precizat şi care sunt regulile într-o localitate carantinată.

„Peste rata de infectare de 6 la mie, toate activităţile se suspendă, din păcate se suspendă şi activitatea şcolilor. Însă, prezenţa fizică la orele remediale este permisă în unităţile de învăţământ care organizează cel puţin o grupă de învăţământ remedial pentru toţi elevii care solicită acest lucru, prin înscrerea de ore remediale. Este permisă prezenţa fizică în toate şcolile, în toate clasele, cu excepţia carantinei, desigur, pentru derularea orelor de recuperare. Pentru programul de ore remediale, dimensiunea grupelor este de 10-12 elevi, deci sunt grupe reduse”, a afirmat Sorin Câmpeanu.

Comentarii