15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCei cinci tineri răsturnaţi cu maşina în cursul nopţii pe Transfăgărăşan sunt...

Cei cinci tineri răsturnaţi cu maşina în cursul nopţii pe Transfăgărăşan sunt în spital

“Cinci pacienţi au ajuns în cursul nopţii, trei bărbaţi şi două femei cu vârste de 18 şi 19 ani. Dintre ei, un bărbat de 18 ani a fost transferat la Timişoara cu leziuni semnificative la nivelul corpului. Un bărbat este internat la Neurochirurgie cu tasare de vertebre şi fracturi costale, un alt bărbat este internat şi el la Neurochirurgie cu traumatism cranio-cerebral. Una din fete este în continuare în investigaţii, la Urgenţă, iar alta va pleca acasă cu recomandări medicale”, de declarat luni, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriţă.

Cei cinci tineri s-au răsturnat cu maşina, în noaptea de duminică spre luni, pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Pentru salvarea lor au intervenit echipe de salvamontişti, SMURD şi ambulanţe din judeţele Sibiu şi Argeş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, şoferul, în vârstă de 18 ani, a avut viteză neadaptată în curbă şi a pierdut controlul direcţiei de deplasare.

Tinerii circulau în mod ilegal, traficul fiind închis la acea oră pe Transfăgărăşan.

Elena Welter a adăugat că şoferul care a provocat accidentul va fi cercetat pentru vătămare corp din culpă. Dacă nu avea loc accidentul, dar era prins că a condus noaptea pe Transfărăgăşan, lucru interzis prin lege, atunci i se suspenda dreptul de a conduce timp de 60 de zile şi primea o amendă de la 6 la 8 puncte.

Regulamentul de funcţionare a DN 7C Transfăgărăşan precizează că circulaţia este interzisă pe timpul nopţii între Piscul Negru (Argeş) şi Bâlea Cascadă (Sibiu).

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă