13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCe decizie au luat mai marii Facebook legat de contul lui Donald...

Ce decizie au luat mai marii Facebook legat de contul lui Donald Trump

Consiliul de supraveghere, format din 20 de experţi independenţi, a decis menţinerea suspendării contului lui Donald Trump, aplicată în urmă cu patru luni, pe fondul acuzaţiilor privind rolul fostului preşedinte în instigarea violenţelor asupra sediului Congresului, pe 6 ianuarie.

Consiliul de supraveghere a stabilit că riscul violenţelor grave a justificat suspendarea contului lui Donald Trump. “Dar nu ar fi adecvat ca Facebook să instituie o suspendare pe termen nedeterminat”, precizează Consiliul de supraveghere, acceptând că două dintre mesajele postate de Donald Trump pe 6 ianuarie pe Facebook şi Instagram au încălcat “grav” standardele privind conţinutul.

În acest context, Consiliul de supraveghere a stabilit că Facebook are la dispoziţie şase luni pentru a reexamina “sancţiunea arbitrară” impusă pe 7 ianuarie. Este necesară o nouă decizie, care să reflecte “gravitatea încălcărilor şi perspectivele unor viitoare probleme”, a subliniat Consiliul de supraveghere, conform agenţiei Associated Press.

O eventuală nouă sancţiune “trebuie să fie clară, necesară şi proporţionată”, în conformitate cu regulile Facebook, subliniază Consiliul de supraveghere.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a justificat în ianuarie suspendarea contului lui Donald Trump argumentând că riscurile ar fi fost “prea mari”. Donald Trump avea 35 de milioane de persoane care îi urmăreau postările pe Facebook.

Şi platforma de microblogging Twitter a blocat contul lui Donald Trump, deşi acesta avea 88 de milioane de persoane care îi urmăreau mesajele.

Decizia Consiliului de supraveghere intervine în contextul în care Donald Trump vrea să îşi lanseze propria platformă de socializare online.

Suspendarea conturilor lui Donald Trump pe reţelele de socializare online a atras critici pe plan intern şi la nivel internaţional.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă