Cazinourile și casele de pariuri se redeschid din 15 iunie

Ludovic Orban a anunțat în această seară că vor fi propuse noi măsuri de relaxare începând cu 15 iunie. Printre acestea se numără redeschiderea Loteriei, a caselor de pariuri și jocuri de noroc, dacă acestea prezintă un risc epidemiologic scăzut.

Share

Rl online 0 comentarii

11.06.2020 - 22:14

Noile măsuri de relaxare au fost decise în urma unei ședințe a Comitetului Național pentru Siutații de Urgență, care a avut loc joi seara, iar propunerile vor fi cuprinse într-o hotărâre de guvern.

Premierul Ludovic Orban a mai anunțat, joi, că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei şi Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

De asemenea, vor fi permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte 6 persoane, nu grupuri de 3 așa cum era până în prezent.

Tot din 15 iunie se redeschid piscinele exterioare și se va relua și tratamentul balnear.

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii nu vor mai putea sta acasă după 15 iunie și de aceea se va permite reluarea activității grădinițelor și activităților de tip after-schoool.

Comentarii