Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE: Scandări împotriva Jandarmeriei și a PSD. Câteva zeci de oameni manifestează la Ateneu

Câteva zeci de oameni manifestează în zona Ateneului Român, scandând ”România” şi ”Europa”.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2019 - 20:03

UPDATE: Dacian Cioloş, Dan Barna, Vlad Voiculescu, regizorul Stere Gulea şi filosoful Mihai Şora se află printre protestatarii adunați în fața Ateneului Român.

UPDATE: Oamenii protestează faţă de Jandarmerie şi faţă de PSD, adus ei tricolorul României. Petre Roman a trecut printre protestatari şi a fost huiduit de aceştia.

De asemenea, mai mulţi protestatari au întâmpinat, pe traseul liderilor europeni spre Ateneul Român, cu pancarte cu mesaje privind corupţia.

„Vor fi prezenţi Donald Tusk (Preşedintele Consiliului), Antonio Tajani (Preşedintele Parlamentului European), Jean-Claude Juncker (Preşedintele Comisiei). Alături de toţi ceilalţi decidenţi ai Uniunii Europene. Vrem să fim alături de ei.

Oamenii au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Protestul, anunţat pe reţelele de socializare, se desfăşoară sub sloganul "Vrem Europa, nu dictatură!", simultan cu ceremonia care marchează începerea oficială a preşedinţiei române a Consiliului UE, de la Ateneul Român, scrie News.ro.

Organizaţiile Rezistenţa, Corupţia Ucide, Declic şi Iniţiativa România au anunţat pentru joi, în intervalul 19:00 - 22:00, în faţa Ateneului, manifestaţia organizată sub sloganul "Vrem Europa, nu dictatură!". "Pe data de 10 ianuarie, la Ateneul Român, întregul leadership al Uniunii Europene (preşedinţii Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, comisarii europeni, leaderii grupurilor din Parlamentul European) vor participa la preluarea preşedinţiei rotative de către România. Vor fi prezenţi Donald Tusk (Preşedintele Consiliului), Antonio Tajani (Preşedintele Parlamentului European), Jean-Claude Juncker (Preşedintele Comisiei). Alături de toţi ceilalţi decidenţi ai Uniunii Europene. Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuţi de ei. Vrem să se înteleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetăţeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiţie independentă, solidaritate, transparenţă în decizii şi în cheltuirea banului public", spun organizatorii, citați de News.ro.

Ei anunţă că îi aşteaptă în Piaţa George Enescu pe cei care înţeleg că dreptul de a munci şi a învăţa în Europa, creşterea nivelului de trai al populaţiei în ultimii 10 ani, dezvoltarea societăţii româneşti în ultimul deceniu, situaţia agriculturii românesti, infrastructura, spitalele şi şcolile cu un nivel acceptabil, drepturile omului, statul de drept şi justiţia independentă, depind de apartenenţa la UE şi care consideră că "atacurile asupra UE comise de guvernarea actuală sunt atacuri asupra prosperităţii şi stabilităţii României, cetăţenia europeană ne oferă protecţie împotriva posibilelor abuzuri ale statului, dreptul de a călători, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care părinţii noştri nu au beneficiat".

Prticipanţii sunt îndemnaţi că vină cu steagurile României şi ale UE.

La manifestaţie şi-a anunţat prezenţa şi filosoful Mihai Şora, participant constant la protestele faţă de actuala guvernare.

Comentarii