Carantina în Alba, ridicată și instituită în decurs de câteva ore

Autoritățile județene din Alba s-au contrazis în deciziile de stabilire a carantinei în orașul Alba Iulia și în câteva localități din județ. În cele din urmă, de la București s-a impus prelungirea cu 7 zile a perioadei de carantină.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 01.12.2020 - 11:54

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis prelungirea cu 7 zilei a perioadei de carantină în Alba Iulia, Blaj și Ciugud după ce localitățile au fost sub această stare în ultimele 14 zile.

Autoritățile locale anunțaseră inițial că au propus ieșirea din carantină însă planurile au fost date peste cap de Institutul Național de Sănătate Publică. De la București s-a transmis în teritoriu că în cele 14 zile de carantină nu s-a reușit scăderea numărului de noi infectări, ba, dimpotrivă, rata de infectare a crescut, iar ieșirea din carantină nu este recomandă în acest moment.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba și-a schimbat urgent recomandarea și a solicitat Departamentului Național pentru Situații de Urgență prelungirea cu o săptămână a perioadei de carantină. Raed Arafat a semnat ordinul iar Alba Iulia, Blaj și Ciugud rămân în carantină, cu respectarea tuturor restricțiilor stabilite anterior.

Instituția Prefectului Alba a explicat că s-a luat decizia păstrării în carantină a municipiului Alba Iulia și pentru că în localitate este preconizată o afluență mare de public cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale a României, lucru ce ar reprezenta o creștere a riscului de infectare în rândul participanților.

Comentarii