23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBucurești are peste 3 infectări la mie dar școlile nu se închid...

București are peste 3 infectări la mie dar școlile nu se închid luni

Capitala București a ajuns la 3,02 rată de infectare cu noul coronavirus într-un termen de 14 zile, potrivit datelor oferite oficial de Institutul Național de Sănătate Publică duminică la prânz. Depășirea valorii de 3 va genera automat o serie de măsuri restrictive în Capitală potrivit Hotărârii de Guvern emisă săptămâna trecută, document care prevede că la o rată de peste 3 la mie se va învăța exclusiv conform scenariului roșu, cu sută la sută ore susținute online.

Imediat după anunțarea ratelor de infectare la nivel național, Gheorghe Cojan, prefectul Capitalei, a precizat că există un termen legal de 48 ore de convocare a ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență prin care să se instituie închiderea unităților școlare.

„În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgență județene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare.”, a declarat prefectul Capitalei pentru edupedu.ro.

Ulterior Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a anunțat că luni dimineață va avea loc o ședință în care se va stabili când se va trece la învățământul online în București.

„Mâine dimineață (n.red. luni), la ora 8.00, am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a reanaliza planul de măsuri privind desfășurarea activităților în sistem online.”, a spus Monica Anisie, potrivit aceleiași surse.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă