Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

București are peste 3 infectări la mie dar școlile nu se închid luni

Capitala înregistrează o rată de 3,02 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 zile dar autoritățile mai așteaptă până să decidă închidere unităților de învățământ și trecerea la ore exclusiv online.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2020 - 14:21

Capitala București a ajuns la 3,02 rată de infectare cu noul coronavirus într-un termen de 14 zile, potrivit datelor oferite oficial de Institutul Național de Sănătate Publică duminică la prânz. Depășirea valorii de 3 va genera automat o serie de măsuri restrictive în Capitală potrivit Hotărârii de Guvern emisă săptămâna trecută, document care prevede că la o rată de peste 3 la mie se va învăța exclusiv conform scenariului roșu, cu sută la sută ore susținute online.

Imediat după anunțarea ratelor de infectare la nivel național, Gheorghe Cojan, prefectul Capitalei, a precizat că există un termen legal de 48 ore de convocare a ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență prin care să se instituie închiderea unităților școlare.

„În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgență județene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare.”, a declarat prefectul Capitalei pentru edupedu.ro.

Ulterior Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a anunțat că luni dimineață va avea loc o ședință în care se va stabili când se va trece la învățământul online în București.

„Mâine dimineață (n.red. luni), la ora 8.00, am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a reanaliza planul de măsuri privind desfășurarea activităților în sistem online.”, a spus Monica Anisie, potrivit aceleiași surse.

Comentarii