11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDaniel Chițoiu a fost mutat la Reanimare și va fi externat marți

Daniel Chițoiu a fost mutat la Reanimare și va fi externat marți

Fostul ministru Daniel Chițoiu nu va fi externat marți din Spitalul Floreasca, medicul curant recomandând ca el să rămână de Revelion în unitatea medicală, a precizat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița.

Surse din cadrul spitalului au spus că Daniel Chițoiu a fost transferat marți pe secția de Terapie Intensivă. De altfel, purtătorul de cuvânt al unității sanitare a confirmat că fostul ministru este la Reanimare, dar nu a putut preciza momentul exact când el a ajuns la această secție din spital.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în care a fost implicat Chițoiu și doi soți și-au pierdut viața. Surse judiciare susțin că Daniel Chițoiu va fi audiat după externare în acest caz, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

 Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.

Mergând pe firul evenimentului, anchetatorii, spun surse judiciare, au ajuns la o primă concluzie, și anume că Daniel Chițoiu, care era singur în mașină, ar fi pătruns pe contrasens.

Conform Poliției Argeș: „La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”.

Poliția Argeș confirmă că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, „însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice”.

„O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, arată Poliția Argeș.

Accidentul a avut loc joi în localitatea Zamfirești din Argeș, unde o mașină a pătruns pe contrasens și s-a lovit frontal de un alt autoturism. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Una dintre mașini era condusă de secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu. Acesta a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală, având trei coaste rupte.

Procurorul care anchetează accidentul în care a fost implicat fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu a solicitat Spitalului Floreasca să i se furnizeze documentele privind diagnosticul și starea de sănătate a lui Chițoiu, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Cererea a fost făcută în contextul în care, imediat după accidentul soldat cu moartea a două persoane, secretarul general al ALDE a fost fotografiat mergând pe propriile picioare pentru ca apoi să fie luat pe targă și dus la spital.

Spitalul Floreasca a trimis deja documentele cerute de anchetatori, potrivit cărora Chițoiu are coaste rupte și fractură de stern, au precizat sursele citate.

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru, accident care a avut loc pe 26 decembrie. Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan.

Două persoane care se aflau în Logan au murit, iar Daniel Chiţoiu a fost adus, joi seara, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, el prezentând un traumatism toracic suferit în urma accidentului rutier, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale.

Ulterior, au apărut fotografii făcute imediat după accident în care Chițoiu era în picioare, fără să primească îngrijiri medicale.

Un martor, șoferul care se afla chiar în mașina din spatele autoturismului condus de Chițoiu, spune că mașina fostului ministru a intrat pe contrasens și a lovit Loganul care venea regulamentar din sens opus.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă