Bodea: Autostrada Moldova – Transilvania este îngropată de incompetenţa lui Cuc

Deputatul PNL Marius Bodea susţine că proiectul autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş este îngropat de “incompetenţa“ ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, precizând că niciunul din termenele asumate de PSD pentru acest proiect nu a fost respectat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2019 - 16:05

Marius Bodea, secretarul Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaţilor, afirmă, într-un comunicat de presă, că autostrada dintre Moldova şi Transilvania bate pasul pe loc şi că în loc să vedem că lucrurile se mişcă, termenele asumate de PSD în urma presiunilor societăţii civile, dar şi ale opoziţiei, nu sunt respectate.

“Autostrada Moldova – Transilvania este îngropată de incompetenţa actualul ministru PSD Răzvan Cuc. Nimic din ceea ce şi-au asumat public cei din Ministerul Transpoturilor nu a fost realizat. Nici fantasmagoria inventată de PSD cu Parteneriatul Public- Privat pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi nu a fost concretizată“, afirmă deputatul PNL Marius Bodea.

El susţine că, potrivit calendarului stabilit de autorităţi, până acum trebuia anunţat câştigătorul pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi prin parteneriat public – privat şi trebuia scoasă la licitaţie construirea unui pod peste Prut şi, implicit, a tronsonului de autostradă pe relaţia Iaşi- Ungheni. Totodată, liberalul precizează că PSD nu şi-a respectat nici promisiunea că va depune documentaţia în vederea finanţării pentru ”partea montană” a autostrăzii.

“Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat. Mai mult, din lista proiectelor majore ce urmează să fie transmise la Comisia Europeană, lipseşte autostrada Moldovei.  Într-un mod premeditat, parcă pentru a se răzbuna pe moldovenii care i-au votat într-un procent foarte mare la alegerile parlamentare din 2016, PSD şi Guvernul Dăncilă refuză să facă demersurile necesare în vederea realizării autostrăzii. În schimb, ministrul Cuc anunţă alte proiecte de infrastructură în Moldova, cel mai recent fiind drumul expres Piatra Neamţ – Bacău, de parcă prosteala ar merge la infinit“, mai spune deputatul Marius Bodea.

Liberalul adaugă că “în loc să termine ceea ce şi-au asumat din 2016, cei din PSD lansează noi promisiuni, care niciodată nu vor putea fi onorate, doar-doar moldovenii vor uita bătaia de joc şi sfidarea cu care au fost trataţi de această guvernare incompetentă“.

Comentarii