Baciu: Implicarea cultelor în campania de vaccinare a fost esențială

Secretarul de stat din Ministrul Sănătăţii Andrei Baciu a afirmat, luni seară, că implicarea tuturor cultelor religioase din România a fost esenţială în demararea campaniei de vaccinare.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 11.05.2021 - 00:09

Campania de vaccinare va fi intensificată, iar autoritățile vor face apel la artişti, sportivi şi orice alte personalităţi care pot duce mesajul despre vaccinare la cât mai multe persoane.

„Implicarea tuturor cultelor religioase din România a fost esenţială în demararea campaniei de vaccinare şi permiteţi-mi pe această cale să le transmit toată recunoştinţa şi mulţumirea noastră pentru tot efortul pe care l-au făcut. Realmente, au jucat un rol esenţial în transmiterea informaţiilor corente, pentru că asta a fost una dintre problemele esenţiale”, a declarat, luni seară, la TVR 1, Andrei Baciu.

Acesta a precizat că în perioad următoare se va intensifica comunicarea, urmând a fi vizate tot mai multe categorii de persoane.

„O să intensificăm acţiunile de comunicare. Motivul pentru care nu am făcut-o până acum şi o să o facem în perioada următoare este că aceste lucruri trebuie făcute simetric cu campania de vaccinare, pentru că altfel creezi aşteptări pe care nu le poţi împlini. Nu am avut suficient de multe doze până acum”, a mai declarat Baciu.

Întrebat dacă se va apela la manelişti sau sportivi, secretarul de stat a precizat: „Orice fel de abordre care aduce şi promovează vaccinarea, pentru orice fel de domeniu este un pas înainte”.

Comentarii