Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avertisment fake-news: știri false găzduite pe platforme din Federația Rusă

Grupul de Comunicare Strategică atenționează opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în limba română cu scopul de creea panică și dezinformare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.06.2020 - 13:04

Site-ul http://antenanews.xyz/, care-și obligă utilizatorul să distribuie articolul pentru a-l citi, este prezentat de autoritățile române drept un vector de transmitere a informațiilor false despre îmbolnăvirile și decesele de COVID-19.

„Atenționăm opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în limba română, de pe platforme găzduite în Federația Rusă, care sunt propagate pe rețelele de socializare.”, se precizează în comunicatul de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Ca exemplu de fake-news este dat articolul intitulat: „UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAȚĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOȚI SUNT MORȚI DE СОVID”. Acesta este însoțit de o fotografie realizată în 2018 în Mexic, nicidecum în București.

„Precizăm faptul că aceste informații prezentate în articol sunt complet false! Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate.”, cer insistent autoritățile.

 

Comentarii

loading...