14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Avertisment fake-news: știri false găzduite pe platforme din Federația Rusă

Site-ul http://antenanews.xyz/, care-și obligă utilizatorul să distribuie articolul pentru a-l citi, este prezentat de autoritățile române drept un vector de transmitere a informațiilor false despre îmbolnăvirile și decesele de COVID-19.

„Atenționăm opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în limba română, de pe platforme găzduite în Federația Rusă, care sunt propagate pe rețelele de socializare.”, se precizează în comunicatul de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Ca exemplu de fake-news este dat articolul intitulat: „UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAȚĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOȚI SUNT MORȚI DE СОVID”. Acesta este însoțit de o fotografie realizată în 2018 în Mexic, nicidecum în București.

„Precizăm faptul că aceste informații prezentate în articol sunt complet false! Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate.”, cer insistent autoritățile.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă