„Peste 550 de şedinţe de consiliere psihologică au fost oferite gratuit copiilor incluşi în program, ajutând astfel la ameliorarea efectelor negative produse de boală, durere şi spitalizări îndelungate. Aceştia au învăţat, prin tehnici, jocuri şi exerciţii aplicate, să comunice propriile nevoi, să relaţioneze mult mai uşor cu cei din jur, să îşi dezvolte propriile mecanisme de apărare împotriva fricilor şi temerilor şi să capete mult mai multă încredere în forţele lor. Ghidaţi de specialiştii din centru, copiii şi părinţii lor au participat la sesiuni lunare de consiliere nutriţională şi de igienă personală (…). Părinţii au învăţat diverse moduri de preparare a alimentelor permise şi şi-au însuşit cunoştinţe despre scăderea imunităţii, alterarea metabolismului, dezvoltarea intoleranţelor digestive, ca efecte secundare sau indirecte ale bolii”, informează un comunicat remis joi, de Agerpres.
Preşedintele fondator al Asociaţiei MAME, Maria Culescu, a afirmat, potrivit comunicatului citat, că, pentru a facilita vindecarea, nu este suficient să îi fie asigurate pacientului doar serviciile medicale, ci este extrem de important să îi fie tratate şi problemele de natură emoţională, socială şi nutriţională pe care le creează specificul bolii.
De asemenea, în cadrul proiectului 35 de copii cu afecţiuni locomotorii au beneficiat de planuri personalizate de fiziokinetoterapie pentru ameliorarea problemei medicale, corectarea posturii corpului, recuperarea mobilităţii articulare, a elasticităţii şi a forţei musculare.
Pe parcursul anului 2018, Asociaţia MAME a derulat proiectul ”Recuperarea fizică şi emoţională a copiilor aflaţi în situaţii de risc”, susţinut financiar de Fundaţia United Way România.
Proiectul, în valoare de 55.000 de lei, a ajutat 100 de copii cu probleme grave de sănătate.
Asociaţia MAME este o organizaţie nonprofit care oferă sprijin copiilor şi tinerilor diagnosticaţi cu boli grave din România. Cel mai important proiect al organizaţiei este Centrul Steluţelor, un centru de suport, consiliere şi recuperare psiho-socio-medicală, în cadrul căruia, de la înfiinţare şi până în prezent, peste 300 de copii au beneficiat de diverse terapii care i-au ajutat să depăşească mai uşor perioada de confruntare cu boala.