Arad: Pompierii au intervenit pentru a preveni o explozie

Pompierii arădeni au intervenit, luni, pentru a preveni explozia unui autoturism din care ieşea cu presiune gaz din rezervorul GPL avariat, incidentul având loc chiar lângă blocuri de locuinţe, însă fără a fi nevoie de evacuarea locatarilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2019 - 20:08

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că intervenţia a avut loc în urma unui apel la 112.

Incidentul s-a produs în cel mai mare cartier de blocuri din oraşul Arad, Micălaca, iar maşina cu rezervorul de GPL avariat era parcată lângă blocuri.

"S-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere, iar la faţa locului a fost găsit un autoturism din care existau scurgeri de GPL, sub formă de jet sub presiune, sub partea din spate a vehiculului. S-a acţionat cu jet de apă pe instalaţie şi jet tip perdea de apă până în momentul când s-a epuizat tot gazul din rezervor", a declarat Pleşca.

Conform sursei citate, "intervenţia a avut rolul de a preveni o explozie", care putea fi provocată de orice sursă de aprindere, inclusiv scântei sau conducte supraîncălzite.

Intervenţia s-a încheiat fără incidente şi nu a fost necesară evacuarea locatarilor din blocurile apropiate.

Comentarii