Aproape 12 mii de persoane sunt internate cu COVID-19, din care 94 de copii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat numărul pacienţi internaţi cu COVID-19 la nivel naţional, afirmând că este vorba de aproape 12.000 de persoane dintre care 94 sunt copii.

Share

Romania libera 0 comentarii

11.04.2021 - 18:37

În secţiile de terapie intensivă se află 1.513 de pacienţi adulţi şi 16 copii, iar dintre aceştia patru sunt intubaţi.

„Zi de zi numărul celor infectaţi cu COVID-19 a crescut, iar numărul celor care au nevoie de terapie intensivă sau de terapie acută a crescut. La această oră în spitalele din România sunt internaţi cu infecţie Sars-Cov-2 – 11.875 de pacienţi adulţi, alături de care sunt 94 pacienţi copii, 1513 de pacienţi adulţi sunt la secţiie de terapie intensivă, 16 pacienţi copii sunt la Terapie Intensivă în ţară din care patru sunt intubaţi în acest moment. În toată ţara mai sunt şase paturi libere  la ATI”, a afirmat Voiculescu, duminică, prezentând o situaţie la zi a pacienţilor internaţi cu COVID-19 la nivel naţional.

El a menţionat că Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei aflaţi în situaţii critice pot primi ajutor pe un pat de spital.

„Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei care au nevoie de ajutor aflându-se în situaţii critice îl pot primi pe un pat de spital, cu asigurarea îngrijirii medicale adecvate”, a mai transmis Voiculescu.

 

 

Comentarii