14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăȘtirile zileiADMITERE MEDICINĂ 2021. Lista locurilor disponibile la UMF Carol Davila

ADMITERE MEDICINĂ 2021. Lista locurilor disponibile la UMF Carol Davila

3.427 de candidați s-au înscris anul acesta la admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, pentru cele 1.629 de locuri scoase la concurs (1.236 finanțate de la bugetul de stat și 393 cu taxă. Numărul candidaților înscriși a crescut cu 101 față de 2020, însă și numărul locurilor este cu 177 mai mare decât anul trecut.

Examenul de admitere la studiile de licență din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfășura în mai multe locații din Capitală. Candidații înscriși pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultățile de medicină și medicină dentară, vor susține examenul de admitere în spațiile special amenajate din cadrul Complexului Expozițional Romexpo din București (pavilioanele B1 și B2), în timp ce pentru susținea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie și la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziție candidaților spațiile din cadrul Facultății de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultății de Medicină din București.

Numărul de locuri pentru fiecare facultate din cadrul UMF Carol Davila la admiterea în anul universitar 2020-2021:
Specializarea Medicină (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) – 710 locuri finanţate de la buget şi 250 de locuri cu taxă.
Specializarea Medicină dentară (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) – 213 locuri finanţate de la buget şi 100 de locuri cu taxă.
Facultatea de Farmacie (300 de credite pentru 5 ani de studiu) – 121 de locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă.
Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) – 104 locuri finanţate de la buget şi 11 locuri cu taxă.
Alte specializări Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (3 ani de studiu şi 180 de credite) – 88 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă.

Câți candidați s-au înscris la admitere la fiecare facultate în parte

Candidații înscriși la admitere la fiecare specializare:
Facultatea de Medicină – 2.337 de candidați/710 locuri
Facultatea de Medicină Dentară – 595 de candidaţi/213 de locuri
Facultatea de Farmacie – 122 de candidaţi/121 de locuri
Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (4 sau 3 ani de studiu) – 345de candidaţi/192 de locuri
Acestora li se adaugă alți 28 de candidați care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenților de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament și rromilor.

Pentru candidații ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă