De la ora 13.00 este programată o nouă şedinţă a Plenului, care are numeroase proiecte pe ordinea de zi, scrie News.ro.
În 10 decembrie, magistraţii s-au reunit, dar nu au reuşit să aleagă preşedintele, ci doar vicepreşedintele, în persoana procurorului Tatiana Toader.
Candidatura judecătorului Nicoleta Ţînţ a fost supusă votului de două ori, dar de fiecare dată s-au înregistrat 9 voturi ”pentru” şi 9 voturi ”împotrivă”.
Ţînţ a deţinut, din noiembrie 1997, după ce a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, posturile de judecător la Judecătoria Braşov, vicepreşedinte la Tribunalul Braşov, judecător la Curtea de Apel Braşov – Secţia Penală, vicepreşedinte delegat al Curţii de Apel Braşov; preşedinte la Curtea de Apel Braşov.
Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al CSM, Consiliul este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.
Preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului, cu votul majorităţii membrilor acestuia. Preşedintele şi vicepreşedintele fac parte din secţii diferite.
CSM are 19 membri, 14 fiind aleşi – cu un mandat de 6 ani – doi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, procurorul general şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În 2019, CSM a fost condus de judecătoarea Lia Savonea (preşedinte) şi de procurorul Nicolae-Andrei Solomon (vicepreşedinte). În 2018, CSM a fost condus de judecătoarea Simona Marcu şi de vicepreşedintele Codruţ Olaru.