150 români infectați cu Covid-19 la o fermă legumicolă din Germania

Românii infectați lucrează într-o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, și au fost consultați medical în cursul dimineții iar starea lor este bună.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2020 - 15:15

150 de români care muncesc la ferma legumicolă din regiunea Dingolfing-Landau, au primit rezultate pozitive la testul de Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Ei fac parte dintr-un grup de aproape 500 de muncitori, majoritatea din România și Bulgaria, care lucrează la culesul castraveților în ferma din Germania.

„În conformitate cu informațiile comunicate astăzi, în mod public, de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente. De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate.”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Toate persoanele infectate au fos supuse unui control medical și nu prezintă complicații ale bolii. Ferma a intrat în carantină iar muncitorii primesc alimente și bunuri de strictă necesitate. Niciunul dintre lucrătorii români au a solicitat sprijin autorităților române până acest moment.

Comentarii